Maz Jobrani 17 April

Politiske komikern Maz Jobrani till Stockholm med sin nya ståupp-show:

“I’m not a terrorist – but I’ve played one on TV”

Söndagen den 17 april står den iransk-amerikanske humorstjärnan på China Teaterns scen med sin kontroversiella och hysteriskt roliga nya show ”I’m not a terrorist, but I’ve played one on TV”.

Föreställningen är en uppföljning av Jobranis självbiografi med samma namn som kom ut förra året. Han delar med sig av sina erfarenheter att försöka bygga en skådespelarkarriär som iranier i USA efter 9/11, och hur han tog sig fram i en bransch som såg honom som den perfekte TV-terroristen.

Maz Jobrani är en av de största politiska komikerna. Han har aldrig dragit sig för att skämta om politik, ras, religion, västs stereotypa uppfattning om människor från Mellanöstern, och han gör det med stor värme och självironi.

Han är kanske mest känd för den skandinaviska publiken som en del i den populära ståuppturnén ”The Axis of Evil” som hejdlöst drev med ämnen som terrorism, bomber och 9/11, men Maz Jobrani har turnerat på egen hand världen över och medverkat i shower som ”The Tonight Show”, The Colbert Report”, ”Comedy Centrals Premium Blend” och uppträtt på TED Talks-konferenser. Han har haft gästroller i TV-serier som ”24”, ”Grey’s Anatomy”, ”The West Wing”, ”NYPD Blue”, ”Curb Your Enthusiasm” och ”True Blood”.

Jobrani har rosats av publik och kritiker runtom i världen, bland annat i Time Magazine, Newsweek, New York Times, LA Times, Wall Street Journal och CNN. Han är född i Iran men är uppvuxen i San Francisco dit han kom med sin familj som sexåring. Ett av hans mål är att föra Mellanöstern och väst närmare varandra. Det har han lyckats så bra med att drottning Rania av Jordanien stödjer honom på YouTube:

http://www.mazjobrani.com/

Maz Jobrani ”I’m not a terrorist, but I’ve played one on TV”
Stockholm söndag 17 april, kl 19:30
China Teatern, Berzelii Park 9 i Stockholm

Biljetter www.shownight.se

Biljetterna släpps fredag den 5/2

Biljettpris: 375 kr + serviceavgift – Meet & greet-biljetter 540 kr + serviceavgift

http://www.youtube.com/watch?v=J9Vf0YfDUys