Janoskians är tillbaka

YouTube-succén Janoskians är tillbaka i Stockholm

Fenomenet Janoskians består av fyra unga killar från Melbourne som har gjort sig kända för sina pranks, stunts och musik. Det började för fem år sen med att de la upp några klipp på YouTube för sina vänner.

Nu har de både skiv-, film- och bokkontrakt, ett eget klädmärke och har släppt en rad hits som toppat listor i bland annat Storbritannien, Auststralien och Nya Zeeland – deras första singel gick direkt in på sjunde plats på iTunes i Sverige.

Janoskians har 2,4 miljoner följare på YouTube och miljontals följare på Twitter. Nu är de tillbaka i Stockholm för tredje gången.

​Just nu är Janoskians på en omfattande USA-turné innan de inleder sin Europaturné i Skottland i början av oktober. Den 30 oktober uppträder de på Arenan i Fryshuset med sin Another Fail Tour.

Utsålda shower och ibland kaos

Det är tredje gången gruppen besöker Sverige och trots namnet på turnén har deras båda tidigare världsturnéer varit succé – förra året såldes bland annat deras show på Wembley Arena ut på nolltid – men ibland även kaos för deras hängivna fans. New York-polisen var tvungen att stänga av 7th Avenue och 43rd Street i flera timmar när över 20 000 Janoskianators dök upp för en meet and greet, i Melbourne fick hela nöjesparken Luna Park stänga och i Perth fick en galleria evakueras när tusentals fans invaderade för att se och träffa gruppen.

Om Janoskians

Janoskians, som kommer från Melbourne men numera bor i Los Angeles, består av bröderna Brooks (storebror Beau född 93 och tvillingarna Jai och Luke födda 95) och deras vän Daniel ”Skip” Sahyounie född 95. Namnet är en förkortning av Just Another Name Of Silly Kids InAnother Nation Skip. De har haft hits med ”Set This World on Fire”, ”Best Friends”, ”Real Girls Eat Cake”, ”This Freaking Song”, ”That’s What She Said”, ”Would U Love Me”, ”LA Girl” ”Friend Zone”, ”Mood Swings”, ”Teenage Desperate” och ”Love What You Have” som släpptes i april 2016.