Bill Bailey till Sverige

Knakelibrak Produktion kan med stolthet berätta att Bill Bailey kommer till Sverige på sin första soloturné med föreställningen Bill Bailey: Qualmpeddler.

Bill, som utnämnts till “Comedy’s Mozart“ (The Sunday Times) och “The finest stand-up comedian this country has to offer” (The Times) har vid ett tillfälle tidigare besökt Sverige när han framträdde på Lunds Humorfestival 2013, till jublande recensioner och en tjutande publik.

Med det fullständigt självklara namnet BILL BAILEY: QUALMPEDDLER kommer nu alltså Bill Bailey till Sverige för två stopp: 16 maj på Trädgårn i Göteborg och 17 maj på China i Stockholm.

Man kan konstatera att Bill betraktade den moderna världens utveckling med visst obehag, men tvivlet har nu fått fäste på allvar. Han kommer att kanalisera och illustrera dessa obekväma och olustiga insikter med hjälp av religiös dubstep, bouzouki, horntallica, nya versioner av den gamla världens klassiker och kanske en dubversion av Downton Abbey. Man vet aldrig med Bill Bailey. Han funderar över saker som vilka konsekvenser en lögn kan leda till och tandläkarsläktets dolda talanger. Samtidigt som man givetvis måste ta planeternas himlapositioner i beaktande.

Den här föreställningen innehåller alla Bill Baileys klassiska inslag och infall, hans högst personliga musikaliska tolkningar och instrument, populärkulturella referenser, filosofi, ett stort mått galenskap… och en uggla.

För den svenska publiken är Bill ett välkänt ansikte från bl a BBC:s berömda tv-serie QI samt i Bafta-belönade Black Books. Han är en av Englands absolut största nutida komiker med en fullständigt egen och genialisk stil.